تحولات لبنان و فلسطین

سفیر اسبق ایران در هند گفت: اقدام آقای ظریف و توئیت وی در محکومیت کشتار مسلمانان هند را تأیید می‌کنیم، اما این کافی نیست و باید در نهادهای بین المللی این موضوع پیگیری شود.

توئیت ظریف در دفاع از مسلمانان هند کافی نیست

قدس آنلاین: علیرضا شیخ عطار، عضو مؤسس حزب اعتدال و توسعه و سفیر سابق ایران در کشورهای مختلف از جمله هند درباره کشتار مسلمانان در این کشور گفت: اتفاقات اخیر در هند یک مقدمه داشت که مودی نخست وزیر این کشور قانونی را که در رابطه با کشمیر وجود داشت لغو کرد.

وی افزود: زمانی که جدایی هند و پاکستان مطرح بود و اختلاف بر سر آن موضوع میلیون‌ها کشته روی دست هندی‌ها گذاشت، رهبران این کشور برای جلب افکار عمومی مسلمان‌های کشمیر به منظور صرف نظر از تجزیه قانونی وضع کردند که غیر مسلمان و غیر کشمیری حق ندارد وارد این منطقه شود و صاحب قدرت گردد. نخست وزیرفعلی هند این قانون را لغو کرد و برای کشمیر بحران درست کرد.

وی همچنین گفت: پس از کشتار مسلمانان روهینگیا، آنها به سمت بنگلادش فرار کردند اما بنگلادش که کشور فقیری است ظرفیت آنها را نداشت و مسلمانان روهینگیا ناچار به ایالت‌های شرقی هند پناه آوردند. اینجا بود که هندی‌ها نگران شدند که ترکیب جمعیتی کشور به نفع مسلمانان تغییر کند، بنابراین اعلام کردند که تنها به پناهجویان غیر مسلمان تابعیت هندی می‌دهیم؛ یعنی یک قانونی که علناً تبعیض آمیز است.

کارشناس مسائل هند با اشاره به اینکه این قانون در ابتدا مورد انتقاد احزاب هندی قرار گرفت تاکید کرد: اعتراضات نسبت به این تبعیض آشکار در نهایت کنترل نشد و به نظر می‌رسد که این عدم کنترل برنامه ریزی شده بود و کار به جایی رسید که کشتارها در دهلی به اوج رسید.

وی افزود: اختلاف میان مسلمانان و هندوها تاریخی است و به خصوص در میان هندوها یک اختلاف ایدئولوژیک تلقی می‌شود و به راحتی قابل حل نیست و تقریباً نمی‌توان هند را بدون این دعواهای قومی مذهبی تصور کرد.

سفیر سابق ایران در هندوستان گفت: شنیده‌ام برخی در کشور ما می‌گویند که هندو مذهب صلح است، اصلاً چنین چیزی نیست و در این کشور سابقه کشتار چند هزار نفری تا چند صد میلیونی مسلمانان وجود دارد.

شیخ عطار درباره موضع گیری ایران در قبال این حوادث تاکید کرد: کشتار مسلمانان بسیار غیر انسانی است و ما چه یک کشور اسلامی باشیم و چه یک نظام سکولار نمی‌توانیم در مقابل این اقدامات سکوت کنیم، اگر چه وقتیجمهوری اسلامی هستیم مسئولیت مضاعف و دو چندان داریم.

وی افزود: ما نمی‌توانیم در هندوستان به عنوان یک کشور مستقل دخالت فیزیکی داشته باشیم اما یادمان باشد که امروزه دیپلماسی فقط روابط میان وزارت خارجه‌ها نیست و به سطح عام کشیده شده و نخبگان و مردم عادی نه تنها از طریق رسانه‌ها بلکه از طریق شبکه‌های مجازی در جریان آخرین تحولات قرار می‌گیرند.

سفیر اسبق جمهوری اسلامی در آلمان تاکید کرد: ما باید از این فضا استفاده کنیم و چه افکار عمومی داخل هند وچه افکار عمومی خارج از هند، چه مسلمانان و چه غیر مسلمانان باید وارد شوند و علیه این اقدام غیر انسانی اعلام موضع کنند.

وی افزود: ما باید با صدای بلند در رابطه با این موضوع افشاگری کنیم و با توجه به اینکه روابطی هم با این کشور داریم با دقت موضع گیری کنیم و مثل خود هندی‌ها که مدعی هستند این اقدامات از سوی برخی گروه‌ها صورتمی‌گیرد، حساب دولت هند و گروه‌های افراطی را از هم جدا کنیم، اگر چه باید درباره اینکه دولت هند اقدامی در اینباره انجام داده شک کرد.

کارشناس مسائل هند همچنین گفت: ما باید از طریق نخبگان، روشنفکران و متخصصانی که در رابطه با هند داریم احزاب اپوزیسیون هند را در این رابطه روشن کنیم و خود این احزاب می‌توانند به دولت هند فشار بیاورند و این فضا را ایجاد کنند که مردم هند در انتخابات‌های بعدی به حزب افراطی «بی جی پی» که هم اکنون حاکم است رأی ندهند.

شیخ عطار در پایان گفت: اقدام آقای ظریف و توئیت وی در محکومت کشتار مسلمانان هند را تأیید می‌کنیم، امااین کافی نیست و باید در نهادهای بین المللی این موضوع پیگیری شود. علاوه بر این، همه مسئولان باید به این مسئله ورود کنند و در حد توان علیه این جنایت افشاگری کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.